Fysioduinoord Zorgpraktijk

 

 

Eelco Sengers is fysiotherapeut en manueel therapeut. Eelco heeft ruime ervaring opgedaan op gebied van neurologie (oa. CVA, MS, M.Parkinson en ALS), traumatologie en amputaties. Bij (uitgebreide) wervelkolomproblematiek komt de combinatie revalidatie en manuele therapie goed van pas. Na zijn Masterstudie is Eelco ook betrokken bij innovatie en onderzoek.

 

Bas van Beekum is fysiotherapeut en gespecialiseerd in o.a. Dry Needling, bekken en lage rug problematiek en COPD problematiek. Ook is Bas arbeids-en bedrijfsfysiotherapeut, voor re-integratie, vitaliteit en ergonomie.

 

Michelle Jespers Ik ben in 2019 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool Leiden. Ik ben een leergierige fysiotherapeute met een betrokken werkhouding. Gespecialiserd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met knieklachten, met name kruisbandproblematiek, wervelkolomklachten en de behandeling na een heup- of knieprothese operatie.

 

Machteld Schmitz Sinds 2012 is Machteld Schmitz werkzaam als logopedist. In haar praktijk, in Amsterdam en Den Haag, legt zij op een holistische wijze de focus op een aantal aspecten van de logopedie waarin zij zich door mijn werkervaring en het volgen van (na)scholing heb gespecialiseerd: stemproblemen, stemproblemen bij beroepssprekers, genderdysfonie, slik- en spraakproblemen bij oncologische en neurologische patiënten, stemrevalidatie na totale larynx extirpatie (TLE) en afwijkend mondgewoonte, waaronder OMFT.

 

Yvette Killian Yvette Kilian is in 1988 afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool als diëtist. Op 1 januari 1995 is Yvette gestart met haar diëtetiek praktijk en in 1997 de Post-HBO opleiding sportdiëtist afgerond. Sindsdien werkt Yvette als diëtist en sportdiëtist en begeleidt ze recreanten, wedstrijd,- en topsporters. Haar aandachtsgebieden zijn: oncologie, oncologische revalidatie, diabetes, COPD, ouderenzorg, ondervoeding, hart en vaatziekten en sondevoeding.

 

Yvette vaan der Velde Ik ben in 2012 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Leiden. Vrijwel aansluitend ben ik gaan werken bij Argos Zorggroep in Vlaardingen waar ik ruime ervaring heb opgedaan in de ouderenrevalidatie. Na bijna 4 jaar heb ik mijn loopbaan vervolgd in de eerstelijn, namelijk bij Fysiotherapie Hollands Spoor op de Stationsweg in Den Haag. Vanwege mijn ervaring en interesse in geriatrische problematiek behandelde ik binnen deze praktijk o.a. de oudere patiënten. Maar ik ben mij ook gaan specialiseren in het behandelen van claudicatioklachten (etalagebenen) en duizeligheidsklachten. Binnen de regio Haaglanden zijn er tot nu toe weinig fysiotherapeuten die beschikken over kennis en ervaring in het behandelen van duizeligheidsklachten (BPPD, neuritis vestibularis, ziekte van Ménière, etc.). De afgelopen jaren ben ik hier gaandeweg verder in gaan specialiseren, waarbij ik meer en complexere gevallen ben gaan behandelen, zoals klachten bij traumatisch hersenletsel, hersenbloedingen en -infarcten en brughoektumoren.

Na bijna 6 jaar bij Fysiotherapie Hollands Spoor was het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging en is FysioDuinoord Zorgpraktijk op mijn pad gekomen. Via het nieuwe zorgconcept van Basalt Revalidatie, genaamd &Basalt, behandel ik namens de praktijk patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en CVA op locatie De Schoone Ley, tegenover het Haga ziekenhuis. Ik werk hier op donderdag en ik zal in de nabije toekomst mijn werkzaamheden bij &Basalt en op de praktijk aan de Danckertsstraat gaan uitbreiden. Tot die tijd zal ik mijn werkzaamheden bij &Basalt combineren met Fysiotherapie Hollands Spoor.

Ik ben aangesloten bij Chronisch ZorgNet als claudicatiotherapeut, Duizeligheidsnet , ALS-netwerk Haaglanden en Neuronet Haaglanden.

 

Bas Mons Ik ben 34 jaar oud, vader van 2 kinderen en fanatiek sporter. Na het afronden van mijn studie HBO Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht in 2012 ben ik werkzaam geweest bij Havenfysio in Scheveningen. In deze periode heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van klachten van de knie, heup, enkel.

Daarnaast heb ik mij geschoold in de behandeling van Claudicatio Intermittens, ook wel bekend als “etalagebenen”. Ik volgde een bijscholingstraject voor ClaudicatioNet. Dit is een opleiding gericht op het behandelen van mensen met vaatproblematiek. Dit specialisatietraject heb ik 1 april 2018 afgerond, sindsdien ben ik aangesloten bij het Chronisch ZorgNet.

Dit is hét landelijke netwerk van ruim 2750 gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen, zoals perifeer arterieel vaatlijden (PAV, etalagebenen), COPD, astma en hartaandoeningen.

Complexe revalidatie en hardnekkige klachten zie ik als een uitdaging. Deze klachten vragen mijns inziens een aanpak die diep ingaat op de oorzaken van het bewegingsprobleem en zijn vaak ook geworteld in gedrag, kennis en gewoontes.

Zelf wil ik graag het goede voorbeeld geven! Ik ben sportief en doe aan hardlopen, basketballen, skaten en heb veel gesnowboard. Bij het snowboarden heb ik een ruime ervaring opgedaan als trainer/coach bij het begeleiden van de snowboarders uit de NL jeugdselectie.

 

Susan Teixera Al mijn hele arbeidzame leven werk ik met kinderen en hun ouders. Als kind al wist ik dat ik later wilde werken met kinderen die het moeilijk hadden en het was daarom een logische keuze om de opleiding HBO-Jeugdwelzijnswerk te doen, waarna ik in 1990 ben begonnen als groepsleidster in een kindertehuis. Gedurende dit werk heb ik veel geleerd zowel over de moeilijkheden die mensen kunnen tegenkomen en de effecten hiervan op kinderen, maar ook over de effecten van het gedrag en de gevoelens van kinderen op hun omgeving (ouders, familie, hulpverleners).

Deze wisselwerking tussen mensen die elkaar na staan, is me blijven boeien. Na 10 jaar heb ik de overstap gemaakt heb naar het werken als manager, wederom in de jeugdhulpverlening. Dit ging me minder goed af: ik wilde het beste voor zowel de kinderen als hun ouders maar ook voor het personeel dat ik aanstuurde en kon niet goed overweg met de sandwichpositie waarin ik zat, waar vaak ook zakelijke argumenten doorslaggevend waren voor veel beslissingen.

In 2009 ben ik me dus opnieuw gaan omscholen, tot het vak dat ik tot op heden met veel plezier en passie uitvoer: systeemtherapeut, of te wel: relatie- en gezinstherapeut. In dit vak kom ik tot mijn recht. Mijn nieuwsgierigheid naar mensen, het delen van mijn kennis en inzichten en het samen zoeken naar manieren om de vastgelopen processen en communicatiepatronen te herstellen, geeft me elke dag weer veel energie. Ik kan me intens dankbaar voelen voor de openheid die mensen me geven in deze zoektocht naar verbetering van hun relatie(s) en na 10 jaar kan ik wel zeggen dat ik er inmiddels behoorlijk bedreven in ben geworden.

Ik werk zowel met gezinnen als met koppels (dit kunnen partners, broers en zussen, vrienden, buren etc zijn), maar ook is het heel goed mogelijk om individueel te werken aan dezelfde thema’s/ problemen.

Naast mijn werk in deze praktijk, werk ik als systeemtherapeut binnen de kinder- en jeugd-GGZ in Den Haag.

Fysiotherapeutisch Instituut Duinoord

 

Danckertsstraat 88

2517 TK Den Haag

070-3632442

 

https://www.fysioduinoord.nl/