Fysioduinoord Zorgpraktijk

 

 

Eelco Sengers is fysiotherapeut en manueel therapeut. Eelco heeft ruime ervaring opgedaan op gebied van neurologie (oa. CVA, MS, M.Parkinson en ALS), traumatologie en amputaties. Bij (uitgebreide) wervelkolomproblematiek komt de combinatie revalidatie en manuele therapie goed van pas. Na zijn Masterstudie is Eelco ook betrokken bij innovatie en onderzoek.

 

Bas van Beekum is fysiotherapeut en gespecialiseerd in o.a. Dry Needling, bekken en lage rug problematiek en COPD problematiek. Ook is Bas arbeids-en bedrijfsfysiotherapeut, voor re-integratie, vitaliteit en ergonomie.

 

Michelle Jespers Ik ben in 2019 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool Leiden. Ik ben een leergierige fysiotherapeute met een betrokken werkhouding. Gespecialiserd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met knieklachten, met name kruisbandproblematiek, wervelkolomklachten en de behandeling na een heup- of knieprothese operatie.

 

Machteld Schmitz Sinds 2012 is Machteld Schmitz werkzaam als logopedist. In haar praktijk, in Amsterdam en Den Haag, legt zij op een holistische wijze de focus op een aantal aspecten van de logopedie waarin zij zich door mijn werkervaring en het volgen van (na)scholing heb gespecialiseerd: stemproblemen, stemproblemen bij beroepssprekers, genderdysfonie, slik- en spraakproblemen bij oncologische en neurologische patiënten, stemrevalidatie na totale larynx extirpatie (TLE) en afwijkend mondgewoonte, waaronder OMFT.

 

Yvette Killian Yvette Kilian is in 1988 afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool als diëtist. Op 1 januari 1995 is Yvette gestart met haar diëtetiek praktijk en in 1997 de Post-HBO opleiding sportdiëtist afgerond. Sindsdien werkt Yvette als diëtist en sportdiëtist en begeleidt ze recreanten, wedstrijd,- en topsporters. Haar aandachtsgebieden zijn: oncologie, oncologische revalidatie, diabetes, COPD, ouderenzorg, ondervoeding, hart en vaatziekten en sondevoeding.

 

Yvette vaan der Velde Ik ben in 2012 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Leiden. Vrijwel aansluitend ben ik gaan werken bij Argos Zorggroep in Vlaardingen waar ik ruime ervaring heb opgedaan in de ouderenrevalidatie. Na bijna 4 jaar heb ik mijn loopbaan vervolgd in de eerstelijn, namelijk bij Fysiotherapie Hollands Spoor op de Stationsweg in Den Haag. Vanwege mijn ervaring en interesse in geriatrische problematiek behandelde ik binnen deze praktijk o.a. de oudere patiënten. Maar ik ben mij ook gaan specialiseren in het behandelen van claudicatioklachten (etalagebenen) en duizeligheidsklachten. Binnen de regio Haaglanden zijn er tot nu toe weinig fysiotherapeuten die beschikken over kennis en ervaring in het behandelen van duizeligheidsklachten (BPPD, neuritis vestibularis, ziekte van Ménière, etc.). De afgelopen jaren ben ik hier gaandeweg verder in gaan specialiseren, waarbij ik meer en complexere gevallen ben gaan behandelen, zoals klachten bij traumatisch hersenletsel, hersenbloedingen en -infarcten en brughoektumoren.

Na bijna 6 jaar bij Fysiotherapie Hollands Spoor was het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging en is FysioDuinoord Zorgpraktijk op mijn pad gekomen. Via het nieuwe zorgconcept van Basalt Revalidatie, genaamd &Basalt, behandel ik namens de praktijk patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en CVA op locatie De Schoone Ley, tegenover het Haga ziekenhuis. Ik werk hier op donderdag en ik zal in de nabije toekomst mijn werkzaamheden bij &Basalt en op de praktijk aan de Danckertsstraat gaan uitbreiden. Tot die tijd zal ik mijn werkzaamheden bij &Basalt combineren met Fysiotherapie Hollands Spoor.

Ik ben aangesloten bij Chronisch ZorgNet als claudicatiotherapeut, Duizeligheidsnet , ALS-netwerk Haaglanden en Neuronet Haaglanden.

 

Kim van Hutten Door het willen werken met mensen en passie voor sport en bewegen heb ik gekozen voor de opleiding fysiotherapie, Hogeschool van Utrecht. Ik heb waargenomen in fysiotherapiepraktijken en paramedische fitnessgroepen begeleid.

Daarna heb ik de opleiding Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit afgerond, met als afstudeerrichting Revalidatie. Daarnaast heb ik enkele jaren met veel plezier fitness groepen begeleid bij de Haagse Hart trim vereniging.

Ik heb ruim 10 jaar gewerkt in Amsterdam UMC (voormalig VUMC). Daar heb ik ervaring opgedaan in het uitvoeren van (3D) gangbeeldanalyses, het afnemen van klinimetrie en (maximale) inspanningstesten, bijdragen aan postacademische cursussen rondom gangbeeldanalyse en doen van onderzoek. Ik was lid van het behandelteam van het CP-expertisecentrum, als gangbeeldanalist. Ook heb ik gewerkt met o.a. de doelgroepen CVA, MS, knieartrose en Obstetrisch Plexus Brachialis letsel, kortweg OPBL.

In 2019 heb de overstap gemaakt naar Basalt revalidatie waar ik als adviseur kwaliteit werk aan het implementeren van een digitaal vragenlijsten systeem, klinimetrie en effectmetingen, ondersteunen van het projectenbureau en expertgroepen. Ook werk ik een dag in de week als junior onderzoeker, om de mogelijkheden van een rolstoelergometer voor de revalidatiepraktijk te onderzoeken. Dit doe ik in samenwerking met het lectoraat Technologie voor inclusief bewegen en sport van de Haagse Hogeschool.

Omdat ik direct patiëntencontact miste werk ik nu ook bij FysioDuinoord Zorgpraktijk. Ik zie hier een mooie uitdaging om mijn passie en kennis in te zetten en direct bij te kunnen dragen aan het verwezenlijken van uw doelen en herstel.

 

Emma Groen Ik ben sinds augustus 2021 afgestudeerd als fysiotherapeut van de Hogeschool Leiden. Als kind had ik altijd al interesse in het menselijk lichaam. Ik wilde graag begrijpen hoe het in elkaar zit en hoe het werkt. Vanwege deze onderzoekende en nieuwsgierige houding was fysiotherapie de studie die mij het meest aansprak en daar heb ik nog geen spijt van gehad. Mensen helpen m.b.v. mijn kennis over het menselijk lichaam, zodat ze weer pijnvrij door het leven kunnen gaan en weer (meer) plezier krijgen in wat ze doen, vind ik één van de meest dankbare dingen die je kan doen voor iemand en ik haal daar dan ook veel voldoening uit. Met plannen voor de toekomst, een dosis enthousiasme en die onderzoekende en nieuwsgierige houding ben ik dan ook klaar voor een nieuwe uitdaging bij FysioDuinoord Zorgpraktijk.

Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen op verschillende plekken en daardoor ervaring opgedaan in o.a. sportfysiotherapie, revalidatie, orthopedie en geriatrie. Direct na het afronden van de opleiding ben ik gaan werken in een eerstelijnspraktijk, maar daar was ik niet helemaal op mijn plek en miste ik vooral het begeleiden van revalidatietrajecten, zoals je die in de tweede lijn wel vindt. Zo ben ik uiteindelijk bij FysioDuinoord Zorgpraktijk beland. Door de band met &Basalt zal ik hier ook de revalidatiezorg vinden die ik zo leuk vind in de tweede lijn.

Naast mijn werk als fysiotherapeut gaat al mijn vrije tijd op aan muziek maken, en dan met name drummen. Zeker 2 á 3 keer per week repeteer ik met mijn band(s) en daarnaast probeer ik zoveel mogelijk zelf te oefenen. Mede hierom ontstond al tijdens mijn studie de interesse in de richting van de hand- en polstherapie. Van maart tot juli 2022 heb ik dan ook de AOHT (Allround Opleiding Handtherapie) gevolgd en afgerond. Binnen FysioDuinoord Zorgpratijk zal ik mij dus vooral gaan focussen op de handtherapie.

Ik ben op woensdag werkzaam voor FysioDuinoord Zorgpraktijk. In de ochtend op de praktijk en in de middag namens de praktijk bij &Basalt. Ik combineer dit met een parttime aanstelling bij FysioCS in Rijswijk (Bergman Kliniek).

Fysiotherapeutisch Instituut Duinoord

 

Danckertsstraat 88

2517 TK Den Haag

070-3632442

 

https://www.fysioduinoord.nl/